enquete
 
Bekkema
 
warrenhove
 
damhus
 
bewegingscentrum
 
abd pluskrant banner
 
humanitas
 
museumdr8888
 
smelneserfskip
 
meldij
 
rebbers
 
Uitinmedia

 Lindeboom

 

nieuwsbrief sunenz

bowls images

Voor nadere informatie over Bowls kunt u contact opnemen met Jan Dooper, voorzitter. Telefoon 0512- 523032. E-mail: j.dooper5 upcmail.nl
Of Cees Boertje, secretaris, telefoon 0512-777260. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Elke donderdag van 13.30-15.30 uur: tennisinstuif voor senioren vanaf 55 jaar. Doel: ouderen in een ontspannen sfeer sportief bezig te laten zijn. Tenniservaring is geen vereiste, iedereen is welkom!

Er wordt gespeeld met aangepast materiaal, om zo het tennis toegankelijk te maken voor iedereen,

Inschrijven is niet nodig. U bent altijd welkom!

Kosten per keer: € 5,-

mosDriebanden FFBC-competitie

Het duel tussen het Drachtster A- en B-team, vooraf met veel spanning tegemoet gezien, eindigde in een anticlimax. Het B-team bleek met 19-13 te sterk voor de kampioen van vorig jaar.

Direct van acquit verraste het B-team met een aantal winstpartijen. De vroege voorsprong werd uitgebreid tot 10 punten. Pas daarna konden de titelverdedigers iets terugdoen, zonder echt dichterbij te komen. Voor het B-team scoorden invaller Okke Booij en Eppie Betten beide zes punten, terwijl Sietze van der Molen en Albert Hoekstra resp. vijf en twee punten aan de score toevoegden. Het A-team sprokkelde via Gerard Beerling, Henk de Vries, beide vier punten, Jan Hovenga, drie punten en Hans Veugelers, twee punten bijeen.

201x151.tomvink2

 

Tom Vink, eigenaar van Tennisschool Vink te Drachten en halmanager van de Stichting Tennishal de Beampipers.
In die hoedanigheid organiseert hij het Senior Fit Easy Tennis in de Veneboerhal op de donderdagen tussen 13.30-15.30 uur.
De doelgroep is de 65+-er die sportief bezig wil zijn, gecombineerd met gezelligheid. Tenniservaring is helemaal niet nodig.
Met aangepast materiaal (aanwezig) is het voor iedereen toegankelijk. Vandaar de naam Easy Tennis.
Het enige dat u mee neemt is sportieve kleding, sportschoenen en een goed humeur. Tussen het tennissen is er tijd voor een drankje en evt een hapje.

sunenzZin om mee te doen of u wilt meer info?
Tom Vink is bereikbaar onder Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Drachten spemoselt moeizaam gelijk in Dokkum

In de uitwedstrijd voor de FFBC competitie keek Drachten halverwege de wedstrijd tegen een forse achterstand van 6 – 16. Wat er daarna gebeurde grenst aan het ongelooflijke. Drachten nam de regie over en won partij na partij. Ze kwamen zelfs op voorsprong: 20-18. Echter, het paste in het beeld van de dag, de laatste partij ging verloren, waardoor de teams een remise uit het vuur sleepten. De partijen stonden over het algemeen niet op een hoog niveau. Dokkum bleef bijna 8% onder het gemiddelde, terwijl Drachten er ruim 7% onder bleef. Voor Dokkum wonnen Meindersma, Sijtsma en De Graaf hun beide partijen. Voor Drachten lukte dit alleen Henk de Groot. De laatste, Sipke Lindeboom en Albert Hoekstra tekenden voor de kortste partijen in 18 beurten.

mosJitze Wijbenga clubkampioen driebanden

 Het jaarlijkse clubkampioenschap driebanden (19 deelnemers) kenmerkte zich door vele verrassende uitslagen. Na de voorronden in poules mochten de overgebleven zestien deelnemers in een afvalsysteem uitmaken wie als beste uit de titelstrijd zou komen.

Zo moesten Henk de Groot, Sipke Lindeboom,Albert Hoekstra, Peter Hoekstra, Sipke Zuidema, Kees Kooyman, Joke van der Meulen en Gerard Beerling al na de eerste het veld ruimen.

In de daarop volgende ronde waren Sietze Van der Molen, Martin Liefrink, Okke Booij en Sjouke Kramer niet opgewassen tegen hun opponenten.

De Laatste vier maakten er een bijzonder spannende eindfase van. Hans Veugelers had een driesetter van vijf caramboles nodig voor de overwinning op Henk de Vries, terwijl Jitze Wijbenga ook pas na drie sets won van Jan Hovenga.

Voor de 3e en 4e plaats maakten Henk de Vries en Jan Hovenga er een titanenstrijd van. Pas na drie sets moest Henk de Vries buigen. De finale tussen Jitze Wijbenga en Hans Veugelers bood ook een summum aan spanning. In een driesetter bleek Jitze Wijbenga de taaiste te zijn en mag hij een jaar op de wisselbeker passen. Ondanks de spannende partijen had het toernooi een vlot verloop. Om 16.15 uur werd de laatste en winnende carambole gemaakt.

De uitslag:

1. Jitze Wijbenga,

2. Hans Veugelers,

3. Jan Hovenga,

4. Henk de Vries

DRACHTEN – AV Impala biedt Sportief Wandelen;  een uur intensief wandelen, afgewisseld met (rek)oefeningen.

Sportief Wandelen is in principe geschikt voor iedereen. Het doel is om de conditie, gezondheid, lenigheid en coördinatie te verbeteren. Bovendien is het bij uitstek geschikt om sociale contacten op te doen.

Iedereen kan vrijblijvend een paar keer meelopen. Neem contact op met de trainer, Grietje Westra, op 0512-545121 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of kom langs op een maandag- of woensdagochtend van 9.30 tot 10.30 uur in de kantine van AV Impala aan de Sportlaan 11 in Drachten.