enquete
 
Bekkema
 
warrenhove
 
damhus
 
bewegingscentrum
 
abd pluskrant banner
 
humanitas
 
museumdr8888
 
smelneserfskip
 
meldij
 
rebbers
 
Uitinmedia

 Lindeboom

 

nieuwsbrief sunenz

MOSDriebanden

Burgum blokkeert kampioensaspiraties Drachtster B-team

Het B-team toog naar Burgum met de wetenschap dat, om in de race te blijven, er minimaal gelijkgespeeld moest worden tegen Burgum-A. Met een achterstand van twee punten op dit team en een wedstrijd minder gespeeld, hadden de Drachtsters de kans in eigen hand.

Dit legde een extra druk op de deelnemers. Bovendien moest Peter Hoekstra op het laatste moment door omstandigheden verstek laten gaan maar werd uitstekend vervangen door Willem Tjeerdsma.

Na zenuwslopende partijen bleef tot het einde ongewis wie de uiteindelijke winnaar zou worden. In de laatste partij kwam Eppie Betten één carambole tekort om zijn tegenstander op gemiddelde te verslaan.

Willem Tjeerdsma won twee partijen. Eppie Betten en Sijtze van der Molen behaalden dezelfde score. Romke Overzet bleef steken op één winstpartij.

De einduitslag werd derhalve 18 tegen 14 in het voordeel van Burgum-A. Door deze uitslag is Burgum-A kampioen driebanden van de FFBC.

De moyennes:

Sijtze van der Molen: 4pnt, moy 0,400

Willem Tjeerdsma: 4 pnt, moy 0,330

Eppie Betten: 4 pnt, moy 0,263

Romke Overzet: 2 pnt, moy 0,232

In Drachten kon het driebanden A-team het niet bolwerken tegen Burgum-B: 14 – 18. het bleef lange tijd een gelijk opgaande wedstrijd, maar in de eindfase sloegen Burgum toe.

De moyennes:

Jan Hovenga 4pnt, moy 0.355

Jitze Wijbenga 4 pnt, moy 0.404

Henk de Vries 4 pnt, moy 0.28

Hans Veugelers 2 pnt, moy 0.383

Met voor de beide Drachtster teams nog één wedstrijd te gaan eindigt dit seizoen in mineur. Het B-team bleef lange tijd op koers om de kampioenstrofee over te nemen van Drachten-A, de kampioen van vorig seizoen. Ze stranden echter in het zicht van de haven.

MOSHet twintigbeurtentoernooi driebanden (24 deelnemers), onder het regime van de wedstrijdleiders Okke Booij en Dirk Hettema verliep in een gemoedelijke sfeer.

Maar, och die arme Joop Wolters. Op deze Valentijnsdag, ‘s morgens verrast door zijn Trienke, wilde hij iets terugdoen in de vorm van het winnen van een prijs. Hij leek daarin te slagen, want in drie van de vier partijen speelde Joop boven zijn moyenne. Niets aan de hand , zou je zeggen. Het was dan ook erg zuur dat hij tijdens de prijsuitreiking niet bij de beste acht bleek te horen. Vanzelfsprekend ging hij verhaal halen. Alle wedstrijdformuliertjes werden nageplozen. De resultaten waren allemaal goed ingevoerd in de computer. Of toch niet? Inderdaad. De wedstrijdformulieren gaven aan dat Joop 21 caramboles moet maken in 20 beurten, terwijl in de computer 26 was ingevoerd.
Na herstel van deze omissie bleek Joop Wolters op de derde plaats te zijn geëindigd. Joop helemaal blij. Zijn blijheid moest zelfs vereeuwigd worden, vond hij. Aldus geschiedde. Helaas nog zonder prijs ging hij terug naar zijn Trienke, met de belofte dat prijs en foto alsnog volgen. Zo kreeg Valentijnsdag voor hem toch een happy end..

Eindstand:
1. Rindert Posthumus
2. Luit vander Velde
3. Joop Wolters
4. Dick van der Molen
5. Cees Kooijman
6. Martin Liefrink
7. Sipke Lindeboom
8. Jan Stavast
9.Tjon Ajoe.

Drachten spemoselt moeizaam gelijk in Dokkum

In de uitwedstrijd voor de FFBC competitie keek Drachten halverwege de wedstrijd tegen een forse achterstand van 6 – 16. Wat er daarna gebeurde grenst aan het ongelooflijke. Drachten nam de regie over en won partij na partij. Ze kwamen zelfs op voorsprong: 20-18. Echter, het paste in het beeld van de dag, de laatste partij ging verloren, waardoor de teams een remise uit het vuur sleepten. De partijen stonden over het algemeen niet op een hoog niveau. Dokkum bleef bijna 8% onder het gemiddelde, terwijl Drachten er ruim 7% onder bleef. Voor Dokkum wonnen Meindersma, Sijtsma en De Graaf hun beide partijen. Voor Drachten lukte dit alleen Henk de Groot. De laatste, Sipke Lindeboom en Albert Hoekstra tekenden voor de kortste partijen in 18 beurten.