enquete
 
Bekkema
 
warrenhove
 
damhus
 
bewegingscentrum
 
abd pluskrant banner
 
humanitas
 
museumdr8888
 
smelneserfskip
 
meldij
 
rebbers
 
Uitinmedia

 Lindeboom

 

nieuwsbrief sunenz

 grootkoor GMNN 3

 

Het Groot Mannenkoor Noord-Nederland is met een nieuw project gestart waarin kerst en nieuwjaar een prominente plek innemen. Maar eerst staat op zaterdag 4 november om 12.30 uur het lunchconcert gepland in de Goede Herderkerk in Heerenveen De mannen brengen het kersverse repertoire ten gehore in deze intieme ambiance. Martin Mans dirigeert het koor, bespeelt de piano en neemt bovendien de tijd om enkele orgelimprovisaties te laten horen op het mooie orgel. Het concert begint met het indrukwekkende: Alzo lief had God de wereld …., waarmee de toon is gezet voor een sfeervolle, nieuwe concertreeks. Na de ingetogen intrada komen liederen aan bod zoals: The Royal line; He’s only a prayer away; Coming home; Keerpunt en Dank sei Dir, Herr. De luisteraar kan zich laten meevoeren op de bruisende klanken en een middag ontspannen genieten van mannenkoorzang, instrumentale muziek en samenzang.

Het Groot Mannenkoor Noord-Nederland repeteert in Heerenveen en werkt op projectbasis. De gedreven dirigent Martin Mans ziet in enkele repetities kans een homogeen klinkend geheel van deze stemmen te vormen en er enkele solisten uit te laten springen. Zangers die vaker willen zingen of onregelmatig werk hebben, ervaren dit als een uitstekende kans. Maar ook zangers zonder zangervaring zijn van harte welkom om de zangkunst te beoefenen. De overige concerten staan gepland in Drachten, Leeuwarden en Groningen.

De eerste CD van dit projectkoor is een feit. De opname is gemaakt in Bolsward en bevat een variatie aan geestelijke liederen, spirituals en klassiek repertoire. Enkele voorbeelden zijn: Houd mij vast; Soon and very soon; Veni Jesu en Tebe Poem. ‘

Locatie: Goede Herderkerk, Oude Veenscheiding 15 in Heerenveen.

Aanvang 12.30 uur. Toegang € 12,50. Online € 11,=. Leden van de PCOB, KBO en de ANBO betalen € 9,= en kinderen t/m 11 jaar € 5,=.

Reserveren of online bestellen kan op www.martinmans.nl.

Telefonisch reserveren kan op t. 06-25391903