enquete
 
Bekkema
 
warrenhove
 
damhus
 
bewegingscentrum
 
abd pluskrant banner
 
humanitas
 
museumdr8888
 
smelneserfskip
 
meldij
 
rebbers
 
Uitinmedia

 Lindeboom

 

nieuwsbrief sunenz

appelsNaamloos

16 september is de Stichting Fryske Frucht weer gestart met het jaarlijkse inzamelen van appels. Het gaat hierbij om appels van particulieren waar anders niets mee gedaan wordt. De appels kunnen bij vier ‘Fryske Frucht inzamelpunten’ worden ingeleverd. Voor de gemeente Smallingerland zijn de inzamelpunten restaurant De Herberg van Smallingerland in Rottevalle en Het Spijshuys in Boornbergum.

10.000 kilo Appels

De gedoneerde appels krijgen een heerlijke bestemming als vers geperst Fryske Frucht Appelsap: een heerlijk streekproduct met het Wâldpyk keurmerk. Om aan de toenemende vraag naar de Fryske Frucht Appelsap te kunnen blijven voldoen, wil Fryske Frucht in 2017 minimaal 10.000 kilo appels verzamelen.

Vier inzamelpunten

Appels kunnen worden ingeleverd bij De Herberg van Smallingerland in Rottevalle, Het Spijshuys in Boornbergum, De Koningshof in Heerenveen en De Pleats in Burgum. Het inleveren van appels kan nog tot eind oktober.

Stichting Fryske Frucht

Fruitbomen horen van oudsher bij het Friese Landschap. Stichting Fryske Frucht wil dit Friese Erfgoed behouden en uitbreiden door 3000 nieuwe fruitbomen te planten. Te beginnen in de Friese Wouden. De Stichting plant de bomen zelf maar nodigt alle geïnteresseerden graag uit om dit voorbeeld te volgen. Fryske Frucht stimuleert het gebruik van dit fruit en produceert en distribueert de Fryske Frucht Appelsap. Daarnaast organiseert de Stichting jaarlijks een Bloesem-, Pluk- en 0ogstfeest.