enquete
 
Bekkema
 
warrenhove
 
damhus
 
bewegingscentrum
 
abd pluskrant banner
 
humanitas
 
museumdr8888
 
smelneserfskip
 
meldij
 
rebbers
 
Uitinmedia

 Lindeboom

 

nieuwsbrief sunenz

Wij willen onanboze leden graag helpen met het vergroten van de veiligheid in en om hun woning. Daarvoor hebben we een nieuwe vrijwilligersfunctie in het leven geroepen: de ANBO Woonconsulent. Deze deskundige vrijwilligers zijn dit jaar opgeleid en starten vanaf nu met hun werkzaamheden.

Als daar behoefte aan is komen Woonconsulenten op huisbezoek bij onze leden. Ze doen dan, in samenwerking met de bewoner(s), een check hoe veilig de woning is. De Woonconsulent geeft advies over maatregelen om de veiligheid in en om de woning te vergroten. Het gaat dan met name om voorlichting op het gebied van inbraakpreventie, valpreventie, brandveiligheid en woningaanpassingen met als doel langer zelfstandig te kunnen blijven wonen.

Woonplezier

Langer zelfstandig thuis wonen is het credo. Enerzijds omdat mensen dat zelf willen, anderzijds omdat zorg en ondersteuning steeds meer op maat en thuis wordt aangeboden. Een veilige woning draagt bij aan woonplezier en gevoel van comfort.

Op het Raad & Daad-onderdeel van onze site vindt u meer informatie over onderwerpen als:

Wilt u weten of uw huis veilig is? Bel met de ANBO Raad & Daad Advieslijn (0348) 46 66 88 voor advies of als u wilt dat een ANBO Woonconsulent bij u thuis komt.