enquete
 
Bekkema
 
warrenhove
 
damhus
 
bewegingscentrum
 
abd pluskrant banner
 
humanitas
 
museumdr8888
 
smelneserfskip
 
meldij
 
rebbers
 
Uitinmedia

 Lindeboom

 

nieuwsbrief sunenz

 Martin Mans organist 12

Dinsdag 15 augustus 2017 geeft de bekende organist Martin Mans een orgelconcert in De Flambou in Surhuisterveen. Het concert maakt deel uit van een nieuwe serie Orgel Anders in de Zomer, waarin hij tien grote orgels bespeelt. Het programma bevat improvisaties, toccata’s van componisten zoals: Widor en Boëllmann en na de pauze speelt hij verzoeken. Het orgel van De Flambou brengt prachtige klanken voort waarop luisteraar zich kan laten meevoeren en een avond ontspannen kan genieten.

Martin Mans heeft zijn muziek in vele uithoeken van de wereld gebracht en daarmee volgers verzameld die hij onder andere via social media voorziet van informatie. Het orgel is van oudsher een geliefd instrument dat in deze tijd weer volop in de aandacht staat. De mogelijkheden zijn legio. ‘Je hebt een heel orkest tot je beschikking’ zijn woorden die de organist vaak gebruikt.

Aanvang: 20:00 uur  De Flambou, Jan Binneslaan 49, Surhuisterveen Toegang: € 10,= Online en bij reservering € 9,=.

Leden PCOB, KBO en ANBO: € 8,=.

Kinderen t/m 11 jaar € 5,=. Reserveren: www.martinmans.nl of t. 06-25391903  Ook kaartverkoop aan de kerk.

Achtergrond Martin Mans (1965):

Onlangs vierde Martin dat hij 40-jaar organist is. Als jongen van 12 jaar kreeg hij zijn eerste vaste aanstelling. Sindsdien heeft hij vele tournees gemaakt naar orgel minnende landen zowel binnen als buiten Europa zoals Zuid-Afrika, Canada, Amerika, Israël, Frankrijk en West-Australië. Martin is van jongs af aan bezig zijn improvisatietalent te ontwikkelen en heeft daarmee velen weten te bereiken. Zijn improvisatietalent is de basis van zijn muzikale carrière.

De gedreven musicus geeft per jaar 250 concerten. Naast organist is hij dirigent van vier mannenkoren en drie kleinere vocale ensembles. In 2010 kreeg Martin een ridderorde vanwege zijn muzikale en culturele verdiensten.