enquete
 
Bekkema
 
warrenhove
 
damhus
 
bewegingscentrum
 
abd pluskrant banner
 
humanitas
 
museumdr8888
 
smelneserfskip
 
meldij
 
rebbers
 
Uitinmedia

 Lindeboom

 

nieuwsbrief sunenz
Ketliker Skar Bart Schoppers
 
In de verte klinkt getik, is het een specht? En horen we daar de muzikale geelgors? De rust tijdens een avondexcursie op de heide maakt dat vogelgeluiden extra opvallen. In de bosrijke omgeving van de Ketlikerheide, vlakbij Heerenveen, ervaart u de zang van de vele bosvogels en het rustgevende van de natuur.
Donderdag 20 juli organiseert It Fryske Gea van 19.00 tot 21.00 uur een wandelexcursie bij avond over de Ketlikerheide. De natuurgids neemt u mee langs eeuwenoude bomen, dierensporen en vogelzang. Geef u uiterlijk woensdag 19 juli voor 15.00 uur op via www.itfryskegea.nl of 0512 – 38 14 48 (opgave is verplicht i.v.m. een beperkt aantal beschikbare plekken). Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas, niet-leden betalen € 4,-, (t/m 12 jaar € 2,-).

Horen we daar Beethoven?
In het donker komt een deel van de natuur tot leven. Nachtdieren laten zich horen en de sterrenhemel is in natuurgebieden op zijn mooist. De avondrust maakt dat de vele vogelgeluiden opvallend zijn. In de schemer komen ook reeën tevoorschijn, misschien zien we er nog een paar rustig grazen tegen de bosrand. De Ketlikerheide is het terrein van de geelgors. Deze vogel voelt zich goed thuis in dit halfopen landschap. Wanneer u goed luistert klinkt zijn zang net als de eerste tonen van de vijfde symfonie van Beethoven. Benieuwd naar deze muzikale vogel? Met dit ezelsbruggetje gaat de aanwezigheid van dit knalgele vogeltje niet meer aan u voorbij.