enquete
 
Bekkema
 
warrenhove
 
damhus
 
bewegingscentrum
 
abd pluskrant banner
 
humanitas
 
museumdr8888
 
smelneserfskip
 
meldij
 
rebbers
 
Uitinmedia

 Lindeboom

 

nieuwsbrief sunenz

 Taconisbosk 2 Dico de Klein

Foto: Dico de Klein

Oude eiken sieren het Taconisbosk, een verrassend natuurgebied op de flank van het Tsjongerdal. Natuurgids Andries Dijkstra van It Fryske Gea neemt u donderdag 25 mei van 7.00 tot 9.00 uur mee dauwtrappen door dit bijzondere bos, onder de rook van Heerenveen.

Geniet in deze tijd van het jaar van de vogelzang van de vele bosvogels. Geef u uiterlijk woensdag 24 mei 15.00 uur op via www.itfryskegea.nl of 0512 38 14 48. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas, niet-leden betalen € 4,- (t/m 12 jaar € 2,-). 

Oud eikenbos

Verrassend! Dat is waarschijnlijk de beste omschrijving voor een bezoek aan het Taconisbosk, want de zuidkant van Heerenveen is meer dan bedrijventerreinen en industrie. De natuurgids neemt u mee door dit eeuwenoude boscomplex, onderdeel van een cultuurhistorisch landschap met een agrarisch karakter. Dwars door dit landschap slingert het historische Tsjerkepaad (kerkenpad), over weilanden met klaphekjes, langs houtwallen en een monumentaal kerkje. Er staan eiken, berken, maar ook naaldhout als grove den. In het bos genieten we van een prachtig vogelconcert. Vogels zoals grote bonte specht, boomkruiper en wielewaal maken dankbaar gebruik van het dode hout. In het oude hout hakt de grote bonte specht zijn hol en ook de ree vindt zijn schuilplaats in het bos.