enquete
 
Bekkema
 
warrenhove
 
damhus
 
bewegingscentrum
 
abd pluskrant banner
 
humanitas
 
museumdr8888
 
smelneserfskip
 
meldij
 
rebbers
 
Uitinmedia

 Lindeboom

 

nieuwsbrief sunenz

Kamp wbork 2011 PMS281260Toneelstuk over het leven en de uitvindingen van Frits Haber

Theatergroep Toneel Overdag speelt op zondag 5 maart om 14.00 uur het toneelstuk

De Scheikundige in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Het stuk gaat over het leven van de Duits-Joodse scheikundige Frits Haber. Deze wetenschapper was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van zowel kunstmest als van het insecticide Zyklon-B, dat tussen 1942 en 1944 werd gebruikt als gifgas in de vernietigingskampen.

In het toneelstuk, van de hand van chemicus/schrijver Chrétien Schouteten, gaat theatergroep Toneel Overdag in op vragen over hoe deze Nobelprijswinnaar in het leven stond en hoe hij zijn uitvindingen en daden verantwoordde, ten opzichte van zichzelf en zijn gezin. De voorstelling werd eerder gespeeld op de diverse podia in het Noorden, waaronder de Joodse synagoge in Groningen.

De in Thesinge woonachtige schrijver was als scheikundedocent verbonden aan het Willem Lodewijk Gymnasium in Groningen en aan RSG De Borgen in Leek. Hij hield zich in de hoedanigheid van universitair vakdidacticus al bezig met chemische wapens.

De voorstelling De Scheikundige vindt plaats 5 maart 2017 om 14.00 uur. Kaarten kosten € 12,50 en zijn te reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

(Vrienden betalen € 4,00)