enquete
 
Bekkema
 
warrenhove
 
damhus
 
bewegingscentrum
 
abd pluskrant banner
 
humanitas
 
museumdr8888
 
smelneserfskip
 
meldij
 
rebbers
 
Uitinmedia

 Lindeboom

 

nieuwsbrief sunenz

Nestkastje timmeren

Veel vogels broeden onder dakpannen van huizen of in holtes van dode bomen. Soms is een eigen stekje bemachtigen best moeilijk voor ze. Help jij ze door een nestkastje te maken?

Kom donderdag 23 februari van 10.30 tot 12.30 uur een nestkastje timmeren in Nationaal Park De Alde Feanen, een groot natuurgebied tussen Drachten, Heerenveen en Leeuwarden. De jeugdmiddag is voor kinderen vanaf 8 jaar en ook geschikt voor de minder handige klusser.

Deelname is voor leden van It Fryske Gea € 5,-, niet-leden betalen € 9,-. Dit is inclusief materiaal. Aanmelden kan tot een dag voor de activiteit 15.00 uur via 0511 – 53 96 18. Ouders zijn welkom!

Help de vogels in je tuin
Als het weer het toelaat neemt de gids van It Fryske Gea de kinderen eerst mee op vogelexcursie, daarna helpt hij bij het timmeren van een nestkastje. Na afloop krijg je een waarnemingsformulier mee waarop je aankruist welke vogels er bij jouw nestkastje in de tuin komen. Hang het nestkastje op een veilige plek op en help zo de koolmeesjes, roodborstjes en andere vogels aan een plekje om te broeden. Na een tijdje zal je zien dat er een heel vogelgezin in je tuin woont. Help je mee?

=====================================================================================-----------------------------------------

Jeugdexcursie steppen langs de waddenkust

Donderdag 23 februari van 10.00 tot 12.00 uur organiseert It Fryske Gea een steptocht langs de waddenkust. We verkennen het uitgestrekte natuurgebied met een step over de zeedijk, langs een echte bunker uit de Tweede Wereldoorlog, naar de kwelders.

Opgeven kan tot een dag voor aanvang 15.00 uur via telefoonnummer (0511) 53 96 18. Deelname is voor kinderen vanaf 8 jaar. Deelname is voor kinderen van leden van It Fryske Gea gratis en voor niet-leden € 4,-Trek warme kleding en laarzen aan en ontdek het leven op de kwelders! 

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeugdexcursie ‘winterwandeling met broodjes bakken bij kampvuur’
Met leeftijdsgenoten er op uit in hét natuurgebied van Eernewoude, vlakbij Leeuwarden. Op avontuur in het winterdecor van Nationaal Park De Alde Feanen. Het kan op donderdag 23 februari van 14.00 – 16.00 uur. It Fryske Gea organiseert speciaal voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud de jeugdexcursie ‘winterwandeling met broodjes bakken bij het kampvuur.’ Onder begeleiding van een natuurgids wordt bij het bezoekerscentrum aan de Koaidyk gestart met een winterwandeling, waarna iedereen zich kan opwarmen met zelfgebakken broodjes bij het kampvuur.

Aanmelden kan tot woensdag 22 februari om 15.00 uur via het telefoonnummer 0511 – 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis en niet-leden betalen € 4,- per kind.

Winterwandeling
De kinderen ontdekken hoe dieren overleven in de vrieskou en welke vogels er vanaf verre landen speciaal naar Fryslân komen om te overwinteren. Vanuit de lucht zijn de vogels al te horen. Ze maken reisplannen, maar waar naar toe? Met de laarzen en warme kleding aan gaan de kinderen samen met de gids op pad om dit uit te vinden!

===============================================================================================================