enquete
 
Bekkema
 
warrenhove
 
damhus
 
bewegingscentrum
 
abd pluskrant banner
 
humanitas
 
museumdr8888
 
smelneserfskip
 
meldij
 
rebbers
 
Uitinmedia

 Lindeboom

 

nieuwsbrief sunenz

sunenzOktober 2017 start ZuidOostZorg/Sûnenz i.s.m. fysiotherapiepraktijken Moleneind en

De Oppers op verschillende locaties in Drachten het OTAGO-oefenprogramma. Wanneer men ouder wordt, kunnen de beenspierkracht, het evenwicht en de algehele conditie achteruit gaan. Hierdoor kan men onzeker worden en minder gaan bewegen. Dit gaat ten koste van de zelfstandigheid.

OTAGO

Het OTAGO-oefenprogramma is een effectief programma, waarbij beenspierkracht, evenwicht en lenigheid worden geoefend. Oefeningen die belangrijk zijn om zelfstandig te kunnen blijven, op visite te kunnen gaan en hobby’s uit te kunnen voeren.  

Voor wie
Wanneer u merkt dat bijvoorbeeld het lopen, het opstaan uit de stoel, normale huishoudelijke taken meer moeite kosten of wanneer u bang bent om te vallen dan is het OTAGO- oefenprogramma wellicht iets voor u. 

Er wordt 10 weken, 1x per week, een uur lang in een groep geoefend onder begeleiding van een fysiotherapeut. Daarnaast krijgen de deelnemers een instructieboekje mee naar huis om thuis ook aan de slag te gaan met de oefeningen. Kosten zijn 120 euro voor 10 lessen, een intake en evaluatie (wordt door sommige aanvullende zorgverzekeringen vergoed).

Veiligheid staat voorop!
Ook mensen die met een rollator of stok lopen, kunnen zonder problemen deelnemen aan dit oefenprogramma. Oefeningen vinden plaats op of achter een stoel.

Locaties en tijden waar het Otago-oefenprogramma wordt aangeboden zijn:  
Sûnenz: maandag van 15.00-16.00 uur, opgeven via 0512-571932, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Fysiotherapie Moleneind: dinsdag 13.00-14.00 uur, opgeven via 0512- 51 41 50, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Fysiotherapiepraktijk De Oppers: donderdag 10.00-11.00, opgeven via: 0512- 51 55 91, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
ZuidOostZorg, locatie de Wiken: vrijdag 10.30-11.30, opgeven via 0512- 57 19 32, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie op www.sunenz.nl