enquete
 
Bekkema
 
warrenhove
 
damhus
 
bewegingscentrum
 
abd pluskrant banner
 
humanitas
 
museumdr8888
 
smelneserfskip
 
meldij
 
rebbers
 
Uitinmedia

 Lindeboom

 

nieuwsbrief sunenz

Bierfestival logo 02 4Zaterdag 16 september 2017 vindt de eerste editie van Biertest Drachten plaats in Grandcafé-restaurant ’t Smelnehûs aan het Moleneind in Drachten. Tijdens deze avond, die start om 20.00 uur,  krijgen de deelnemers vier pilseners en vier speciaalbieren blind voorgeschoteld en moeten ze raden welke bieren het zijn. Het evenement staat onder leiding van internationaal biersommelier en chefkok Arvid Bergström. De winnaar wint het gouden bierviltje en mag zich een jaar lang dé bierkenner van Drachten en omstreken noemen.  

De Biertest is een initiatief van Werner Bergsma en Wilmer Woudwijk. Laatstgenoemde is eigenaar van brouwerij Koningshert. ‘Het moet vooral een gezellige avond worden, waarop familie, vrienden, collega’s en andere bierliefhebbers tegen elkaar strijden, maar daarnaast ook meer leren over de verschillende bieren en hapjes. Een evenement voor echte bierliefhebbers dus’, aldus de initiatiefnemers uit Drachten.

‘We zijn heel blij dat een aantal lokale partners en sponsoren zich aan dit evenement hebben verbonden. Samen met hen willen we Drachten de komende jaren op de bierkaart zetten en hopen dat het een jaarlijks terugkerend event gaat worden. Een deel van de opbrengst van de kaartverkoop wordt geschonken aan de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag.”

Op de website www.biertest.frl en de Facebookpagina Biertest Drachten is meer informatie te vinden en kunnen tickets worden gekocht.

Biertest Drachten - Zaterdag 16 september 2017. Aanvang:  20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

Grandcafé-restaurant ‘t Smelnehûs, Moleneind NZ 14, Drachten

Alleen deelnemers boven de 18 jaar