enquete
 
Bekkema
 
warrenhove
 
damhus
 
bewegingscentrum
 
abd pluskrant banner
 
humanitas
 
museumdr8888
 
smelneserfskip
 
meldij
 
rebbers
 
Uitinmedia

 Lindeboom

 

nieuwsbrief sunenz

Karmel aug 17 JEZ 4428

Apollo Zomeracademie met concerten en masterclasses in Drachten

Van 14 t/m 20 augustus organiseert het internationaal bekende Apollo Ensemble voor het tweede jaar een cursus kamermuziek in het Karmelklooster in Drachten. Meer dan zestig amateurs en professionele musici van binnen- en buitenland worden een week lang intensief gecoacht door leden van het Apollo Ensemble. Het accent ligt op kamermuziek uit de barokke- en klassieke periode. De hele week zijn er openbare activiteiten.

Maandag 14 augustus speelt het Apollo Ensemble het openingsconcert in de kapel van het Karmelklooster, met een theatrale uitvoering van Haydn’s Schöpfung. Aanvang van het concert is 20.00 uur.

Donderdagavond 17 augustus kunt u in de kapel openbare masterclasses bijwonen.

Tussendoor spelen er ook nog allerlei ensembles in de zorgcentra Nijbertilla en de Warrenhove, voor de bewoners aldaar.

Zaterdag 19 augustus is er een gevarieerd deelnemersconcert, met als één van de hoogtepunten de vierde symfonie van Beethoven door het Zomeracademie orkest o.l.v. David Rabinovich. Dit concert vindt plaats in de Grote Kerk Drachten, eveneens om 20:00 uur.

Zondag 20 augustus feestelijke slotconcert van de zomeracademie 11.00 uur in de kapel van het Karmelklooster.

Kaarten voor de concerten zijn aan de zaal te verkrijgen. Meer informatie kunt u vinden bij de agenda van de website www.apollo-ensemble.nl  en www.karmelklooster.nl