enquete
 
Bekkema
 
warrenhove
 
damhus
 
bewegingscentrum
 
abd pluskrant banner
 
humanitas
 
museumdr8888
 
smelneserfskip
 
meldij
 
rebbers
 
Uitinmedia

 Lindeboom

 

nieuwsbrief sunenz

De kerkdeuren van de Doopsgezinde kerk te Drachten staan in augustus ook weer open vanaf 13.30 uur op de zaterdagmiddag. Tsjerkepaad openstelling duurt t/m 9 september.

Als extra’s zijn er de expositie van schilderijen van Wietske Jelierse - van der Heide en het orgelspel  in de kerk. Bij mooi weer de boekenmarkt op het plein voor de kerk.

Schilderes Wietske Jelierse – van der Heide  is geboren op 3 september 1939 te Drachten en heeft daar tot 1981 gewoond. Daarna  is ze verhuisd naar Raalte. Nu woont ze weer enige jaren in Drachten.  Ze is autodidact. Heeft diverse tentoonstellingen gehad in Raalte en omgeving. Naast het schilderen heeft Wietske gedichten geschreven. Van haar schilderijen en gedichten is het boek Sinneskyn en wetterdrippen uitgegeven.

Een wens van haar was eens te exposeren in de Doopsgezinde kerk te Drachten, waar ze in 1944 voor het eerst naar school ging.

In Raalte ontmoette ze een vluchtelingengezin. Dat maakte veel indruk op haar, waarna ze zich verdiepte in de vluchtelingenproblematiek en schilderijen maakte over de menselijke ellende die daar achter schuil gaat.

In de Doopsgezinde kerk  zal een deel van haar schilderijen hangen met het thema : Vluchtelingen

Het orgelspel wordt verzorgd door zowel organisten-van-buiten als onze cantor-organist Rein Albert Ferwerda. De eerstgenoemde zijn ons aangereikt door de Stichting Organum Frisicum.

12 augustus: 16.30 tot 17.00 uur:  J.Renes uit Buitenpost

Rein Albert Ferwerda is aanwezig: 5, 19, 26 augustus en 2, 9 september. Hij bespeelt dan het orgel op verzoek van bezoekers tussen 13.30 en 16.00 uur.

Boekenmarkt

Alle zaterdagen zal er bij mooi weer een boekenverkoop gehouden worden op het plein voor de Doopsgezinde Kerk. De kerk beschikt over een mooie en interessante boekenvoorraad. Grote diversiteit maakt deze boekenmarkt aantrekkelijk voor een breed publiek.  Veel boeken zijn nieuw en als nieuw, die cadeau gedaan kunnen worden door kopers.

Opbrengst is voor scholingsprojecten in derde wereldlanden.

Openingstijden tijdens deze zaterdagen: 13.30 tot 17.00 uur

Zaterdag 16 september is in de kerk een vredesmarkt, waarbij de schilderijen van Wietske Jelierse nog te bezichtigen zijn .

Meer informatie over de activiteiten en tentoonstellingen vindt u op de sites van Tsjerkepaad www.tsjerkepaad.nl en Stichting Alde Fryske Tsjerken www.aldefrysketsjerken.nl.