enquete
 
Bekkema
 
warrenhove
 
damhus
 
bewegingscentrum
 
abd pluskrant banner
 
humanitas
 
museumdr8888
 
smelneserfskip
 
meldij
 
rebbers
 
Uitinmedia

 Lindeboom

 

nieuwsbrief sunenz

 kokelhus

 

Zondagmiddag 25 juni komt de Freule von Dampo thoe Langeslootten om 13.30 uur bij de Ringvaart, tegenover Toeristenbureau Earnewâld, de eerste kokels binnenhalen.

Het Rispingefeest van de KOKEL wordt gevierd en met elkaar wordt de nieuwe oogst feestelijk binnen gebracht naar It Kokelhûs fan Jan en Sjut.

Aansluitend start de Spreukentocht door Earnewâld. Om 14.30 uur vanuit het Museum it Kokelhûs. Kosten p.p. € 3.50.

Uw gids is niemand minder dan De Freule von Dampo thoe Langeslootten! De spreukentocht gaat langs de Friese spreuken op 30x30cm betontegels die door Earnewâld liggen.

De start vanaf museum It Kokelhûs aan de Wiidswei loopt dan via de Ds. Offerhausweg langs de haven. Onderweg vind je de ‘Friese’ spreuken. Langs het Toeristenbureau Earnewâld aan de P. Miedemaweg, over het bruggetje en het parkeerterrein ga je langs het water weer naar de Wiidswei. Op het Skûtsjeplein aan de Wiidswei is nog een tegel vinden. De terugweg is langs de spreuk aan de Wiidswei weer naar It Kokelhûs fan Jan en Sjut. De tocht duurt een uur. De opdracht is met papier langs de spreuken (zijn foto’s) lopen en de oplossing maken.

Inleveren kan weer bij het Kokelhûs. De kinderen worden beloond met een aardigheidje.

Mis het niet en doe mee en kom naar Earnewâld “Eltse snein wat by d’ein”.

Earnewâld It Kokelhûs Aanvang spreukentocht 14.30 uur Kosten 3,50 p.p Inl: 0511-539500