enquete
 
Bekkema
 
warrenhove
 
damhus
 
bewegingscentrum
 
abd pluskrant banner
 
humanitas
 
museumdr8888
 
smelneserfskip
 
meldij
 
rebbers
 
Uitinmedia

 Lindeboom

 

nieuwsbrief sunenz

it fryske geaIn het districtsgebouw van It Fryske Gea in Earnewâld hangt een nestkast voor kerkuilen. Afgelopen jaren werden hier succesvol jonge kerkuilen grootgebracht. Ook dit jaar is het weer raak! Sinds begin april zit kerkuil Baukje in de nestkast en ze heeft zes eitjes gelegd. Omdat de jonge vogels een naam verdienen organiseert It Fryske Gea een wedstrijd.

In de nestkast is een webcam geplaatst. Op deze manier krijgen betrokken medewerkers en vrijwilligers van It Fryske Gea een goed beeld van alles omtrent het broedproces van de kerkuil: hoeveel eieren er worden gelegd, het aantal muizen dat het mannetje langsbrengt om te eten, wanneer de eieren uitkomen, de opvoeding van de kuikens en uiteindelijk het uitvliegen van de familie. Veel vogel- en natuurliefhebbers volgen Baukje haar soap via een livestream op de website van It Fryske Gea. Wat op dit moment extra leuk en spannend is, doordat al drie van de zes kuikens uit hun ei zijn gekropen.

Om dit heuglijke feit te vieren zijn de webcambeelden ook live te volgen in het bezoekerscentrum van Nationaal Park De Alde Feanen te Earnewâld. Bezoekers worden zo op de hoogte gehouden van hoe het met mem Baukje en haar uilskuikens gaat. Tijdens de open dag van het bezoekerscentrum op zondag 21 mei start It Fryske Gea tevens met een leuke wedstrijd. Kinderen wordt gevraagd mem Baukje te helpen. Ze is namelijk radeloos, want haar kuikens zijn naamloos. De leukste naaminzending wint een verrassingspakket!

Via de website van It Fryske Gea kan iedereen zijn of haar bedachte naam voor de kuikens inzenden. Zodra de uilskuikens uitvliegen, vindt de prijsuitreiking plaats. De 1e, 2e en 3e prijswinnaars worden persoonlijk uitgenodigd om bij het ringen van de kerkuilen in Earnewâld aanwezig te zijn.