enquete
 
Bekkema
 
warrenhove
 
damhus
 
bewegingscentrum
 
abd pluskrant banner
 
humanitas
 
museumdr8888
 
smelneserfskip
 
meldij
 
rebbers
 
Uitinmedia

 Lindeboom

 

nieuwsbrief sunenz

bieb drachtenZaterdag 13 mei van 13.00 – 16.00 uur

Bibliotheek Drachten Museumplein 1, 9203 DD, Drachten

Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster dat niet meer werkt? Of je oude maar kapotte lievelingsbeer? Weggooien? Mooi niet!
Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. In Bibliotheek Drachten is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op meubels, elektrische apparaten, speelgoed, poppen en beren etc. Ook reparatiedeskundigen zijn aanwezig, zoals elektriciens, timmerlieden en een professionele poppendokter!

Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café in Bibliotheek Drachten gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Men betaalt alleen de onkosten voor het materiaal dat gebruikt of besteld wordt. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Je kunt ook altijd inspiratie opdoen aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen. Het Repair Café laat zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. Kom het ook eens proberen!
Voor meer informatie over initiatief en context van het Repair Café zie www.repaircafe.nl

OPROEP: Repair Café Drachten is altijd op zoek naar vakkundige vrijwilligers op het gebied van meubel- en elektonicareparaties (klein huishoudelijk materiaal). Je kunt voor verdere informatie contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.