enquete
 
Bekkema
 
warrenhove
 
damhus
 
bewegingscentrum
 
abd pluskrant banner
 
humanitas
 
museumdr8888
 
smelneserfskip
 
meldij
 
rebbers
 
Uitinmedia

 Lindeboom

 

nieuwsbrief sunenz

 django 1920x1080

4 Mei herdenken we het leed van de Tweede Wereldoorlog. Op deze dag gaat de film Django landelijk in première, over de briljante jazzgitarist Django Reinhardt in het door Nazi-Duitsland bezette Parijs. 5 mei vieren we onze vrijheid. In het kader van Bevrijdingsdag organiseert De Lawei een complete avond uit, met live muziek en een speciaal buffet bij deze bijzondere film.

Deze week is de landelijke premiére van Django. Het is 1943, in het door Nazi-Duitsland bezette Parijs. De briljante, zorgeloze jazzgitarist Django Reinhardt is op het hoogtepunt van zijn roem en speelt in de grootste zalen van de stad. Ondertussen lijden zijn zigeuner-broeders door heel Europa onder de toenemende vervolging. Wanneer hij door de Nazi’s gedwongen wordt om op tournee naar Duitsland te gaan, ziet hij geen andere uitweg dan om te vluchten.

de laweiBij Django is, alleen op Bevrijdingsdag, een speciaal buffet met o.a. heerlijke Hongaarse gerechten te boeken voor € 25,- incl. film en muziek. De band Zazou Swing zorgt voor de live muziek tijdens het diner, geheel in de sfeer van de film. Voor deze gelegenheid worden ook nog één keer enkele Roma & Sinti portretten van Ron Glasbeek uit zijn expositie Berookte Beelden getoond. Deze Django-special is te reserveren met aanvang film om 16.00 uur en 20.30 uur. Er kan genoten worden van het speciale Django-buffet met live muziek tussen 18.30 uur en 20.00 uur in Hopper.

Meer informatie is te vinden op www.lawei.nl.