enquete
 
Bekkema
 
warrenhove
 
damhus
 
bewegingscentrum
 
abd pluskrant banner
 
humanitas
 
museumdr8888
 
smelneserfskip
 
meldij
 
rebbers
 
Uitinmedia

 Lindeboom

 

nieuwsbrief sunenz

Deze winter is het voor het eerst mogelijk voor kleine groepen van maximaal tien personen om een rondleiding af te spreken tijdens het winterseizoen. Bel daarvoor 06-49972250.

Het buitenterrein van de Tropische Kas ziet er momenteel koud en kaal uit, maar binnen in de kassen gaat het plantenfeest door! Eerder was het niet mogelijk om de planten in de winterberging of oranjerie te bezoeken. Alle planten stonden hutjemutje naast elkaar te wachten op warmere tijden. Deze winter heeft de Tropische Kas voor het eerst de beschikking over een tweede oranjerie.

De kuipplanten zijn nu zo opgesteld dat men er langs kan wandelen. In de tropische kas zijn altijd tropische temperaturen, daar bloeien en groeien de planten het hele jaar. Met toelichting en historische anekdotes van een deskundige gids erbij is het zeker de moeite waard om ook deze winter het historisch erfgoed met een bijzondere plantenverzameling te bezoeken.

Na afloop is er gelegenheid om in het oude keukentje van de tropische kas bij een kop thee of koffie na te praten. Zie ook www.tropischekas.nl