enquete
 
Bekkema
 
warrenhove
 
damhus
 
bewegingscentrum
 
abd pluskrant banner
 
humanitas
 
museumdr8888
 
smelneserfskip
 
meldij
 
rebbers
 
Uitinmedia

 Lindeboom

 

nieuwsbrief sunenz

IMG 8640 3

 Foto:Tjerk Leistra

In een concert dat zaterdag 25 maart vanaf 20.00 uur in de Kleine Zaal van De Lawei plaatsvindt speelt de muziek uit de film Amélie een belangrijke rol. De soundtrack van die film is heel bekend geworden.

Opvallend is daarbij dat veel Amélie melodieën, die inmiddels klassiekers geworden zijn, op accordeon gespeeld worden. Deze filmmuziek is voor veel accordeonisten dan ook een rijke inspiratiebron. In dit Amélie concert komt dat heel duidelijk naar voren, er doen maar liefst 45 accordeonisten aan mee! Ze worden bij vijf van de zeven Amélie melodieën gecombineerd door Het Accordeonorkest de Meldij, Accordeonorkest Sneek en Accordeonorkest Fame samen te voegen.

Verder is de Drachtster klezmergroep Kloumerkees aanwezig en soleert Sietze Ketelaar op concertina en trekharmonica. Er wordt niet alleen muziek uit Amélie gespeeld, het programma biedt ook andere stijlen. Zo staat ook Pardon op het programma. Pardon is een compositie van de veelzijdige Drachtster artiest Erik de Boer. De entree is € 7,50 incl. pauzedrankje. Kaarten kunnen worden gereserveerd door te mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..