enquete
 
Bekkema
 
warrenhove
 
damhus
 
bewegingscentrum
 
abd pluskrant banner
 
humanitas
 
museumdr8888
 
smelneserfskip
 
meldij
 
rebbers
 
Uitinmedia

 Lindeboom

 

nieuwsbrief sunenz

Lezing over toeval in FCD
Toeval bestaat niet, volgens sommigen. Wat wij toeval noemen, bestaat alleen bij de gratie van onze onkunde. Als wij over alle feiten zouden beschikken, zouden we alles kunnen voorspellen. Want iedere gebeurtenis heeft een oorzaak. En als je die kent, weet je ook wat er zal gebeuren. En dan bedoelen ze met oorzaak, iets wat direct aan de gebeurtenis vooraf gaat.
Wie zijn oren naar de volksmond laat hangen, heeft van toeval geen hoge dunk. Wat bedoelen wij wanneer we een gebeurtenis als toevallig bestempelen? Wat maakt dat toeval zo fascinerend?

Jeroen Hopster (1987) is promovendus aan de Universiteit Utrecht. Hij doet onderzoek naar de verhouding tussen evolutie en ethiek. Hopster werkt ook als freelance journalist en is redacteur en columnist voor Filosofie Magazine. In 2013 won hij de Academische Boekengids / Vrij Nederland essay Prijs, met een essay over Stephen Jay Gould. In 2014 publiceerde hij zijn eerste boek, samen met Han de Wit: Boeddhisme voor Denkers. Een Franse vertaling kwam uit in 2016 onder de titel Bouddha Philosophe.

21 maart vindt de bijeenkomst plaats in de Brede School De Drait te Drachten (Flevo 190) en begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). De entree bedraagt € 8,50 (inclusief consumpties). Jongeren betalen € 5,00. Organisatie: Filosofisch Café Drachten, zie www.filosofischcafedrachten.nl