enquete
 
Bekkema
 
warrenhove
 
damhus
 
bewegingscentrum
 
abd pluskrant banner
 
humanitas
 
museumdr8888
 
smelneserfskip
 
meldij
 
rebbers
 
Uitinmedia

 Lindeboom

 

nieuwsbrief sunenz

Bibliotheek ZO FrieslandbottomLuisterBieb app helpt eindexamenkandidaten met literatuurlijst

Met de gratis LuisterBieb app van de Bibliotheek kunnen eindexamenkandidaten naast lezen ook een boek luisteren. Van Jan Terlouw tot Kees van Kooten, van Tommy Wieringa tot Harry Mulisch.

De gratis LuisterBieb app van de Bibliotheek is een alternatieve en laagdrempelige manier om jongeren enthousiast te maken voor boeken en literatuur. Of ze nu sporten, met de bus reizen, hun krantenwijk lopen of in bed liggen: oortjes in en luisteren maar. Door ‘luisterend lezen’ kunnen ook niet-lezers het volledige boek leren kennen en beperken zij zich niet uitsluitend tot uittreksels of films.

Hoe werkt het?

De gratis LuisterBieb app is eenvoudig te downloaden naar tablet of smartphone. Iedereen die lid* is van de Bibliotheek heeft toegang tot alle luisterboeken. Wie geen lid is, heeft toegang tot een selectie luisterboeken. In de ‘Luisteren voor je lijst-selectie’ staan titels voor zowel het VMBO als HAVO/VWO. De luisterboeken zijn via wifi te downloaden. Hierna kan er altijd en overal geluisterd worden naar boeken van de literatuurlijst.

Liever ook lezen?

Lezen voor de lijst is een website (www.lezenvoordelijst.nl) die advies geeft bij de keuze en verwerking van de boeken die leerlingen ‘voor hun lijst’ lezen voor Nederlands (en ook Duits en Fries).

Boek uitgeleend?

Het kan voorkomen dat het boek dat jij nèt wil lezen, is uitgeleend. Je kunt het natuurlijk reserveren voor een € 1,- maar kijk ook eens in onze catalogus met digitale boeken: http://www.bzof.nl/ebooks-en-apps/e-books-lenen0.html

Grote kans dat het boek dat jij wil lezen ook als e-book aanwezig is. Deze kun je lezen op je tablet, smartphone of computer. Het voordeel van e-books is dat ze nooit uitgeleend zijn en je nooit te laat bent met inleveren want ze verdwijnen automatisch na drie weken. Mocht je het e-book dan nog niet uit hebben, dan download je hem gewoon gratis nog een keer.

* Jongeren tot 18 jaar kunnen een gratis lidmaatschap bij de Bibliotheek ophalen.