enquete
 
Bekkema
 
warrenhove
 
damhus
 
bewegingscentrum
 
abd pluskrant banner
 
humanitas
 
museumdr8888
 
smelneserfskip
 
meldij
 
rebbers
 
Uitinmedia

 Lindeboom

 

nieuwsbrief sunenz

MG 7974

Meeuw Jonge Theatermakers start met theaterlessen in De Lawei in Drachten.

In september beginnen er korte cursussen van tien lessen voor kinderen en jongeren tussen de 9 en 14 jaar.

Voor het eerst gaat Meeuw Jonge Theatermakers in samenwerking met Schouwburg De Lawei buiten Leeuwarden lessen geven.

Het gaat om korte cursussen waarin kinderen en jongeren kennis kunnen maken met theater

De lessen gaan in september van start en zijn op woensdagmiddag en -avond.

Meeuw Jonge Theatermakers bestaat al meer dan vijfentwintig jaar en is in die tijd uitgegroeid tot een van de beste Jeugdtheaterscholen van Nederland. Veel bekende acteurs met Friese roots startten hier ooit hun carrière. Bij Meeuw Jonge Theatermakers maken jonge acteurs tussen de 12 en 18 jaar voorstellingen en krijgen ze les van professionele vakdocenten

Daarnaast zijn er kortlopende cursussen voor kinderen en jongeren om kennis te maken met theater.

De Lawei is trots op de samenwerking met Meeuw JongeTheatermakers.

“Met Meeuw Jonge Theatermakers halen we de crème de la crème van theaterlessen voor jongeren naar Drachten, daar zijn we heel blij mee” aldus Eline Kleingeld, hoofdprojectbureau van De Lawei.

Hilde Mulder, directeur van Meeuw Jonge Theatermakers: “ Wij zien in De Lawei een goede samenwerkingspartner voor onze eerste lessen buiten Leeuwarden en hebben zin in dit nieuwe avontuur”.

Aanmelden voor de lessen kan via de website van De Lawei.

www.lawei.nl/cultuureducatie

Heeft u al gestemd? www.itmoaistefan.frl en klik op het paarse icoontje.

We zijn genomineerd in de categorie geloven: kerken, kerktorens, kloosters, synagogen en klokkenstoelen.

http://www.karmelklooster.nl/upload/Image/voorzijde%20Karmelklooster%20Drachten%281%29.jpg" width="570" border="0" height="380">

Stem nu voor 'It Moaiste fan Fryslân'

Maar liefst 300 locaties, huizen, kerken, landschappen en erfgoed zijn de afgelopen weken genomineerd. Fantastisch! Uit al die inzendingen heeft de jury een TOP100 samengesteld. Nu bent u weer aan zet. U kunt tot 1 juli per categorie bepalen wat uw absolute favoriet is. De categoriewinnaars strijden vanaf begin juli om de titel ‘It Moaiste fan Fryslân’.

It Moaiste fan Fryslân is een gezamenlijk project van Leeuwarder Courant, Friesch Dagblad en Omrop Fryslân. Uit de TOP 100 worden in 2018 routes samengesteld voor gasten uit binnen- en buitenland, die tijdens Leeuwarden/Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa onze provincie bezoeken.

Wilt u kennismaken met het SUPPEN? Dat kan op zondag  juli 2017 tussen 13.30-15.30 uur in de Ringvaart aan de Piet Miedemaweg in Earnewâld. Work-out op de SUP. 

Bent u geroutineerd? Dan kunt u meedoen aan de Frisian SUP Alde Feanen tourtocht!

Deze Frisian SUP Alde Feanen Tourtocht wordt  gehouden op zondag 2 juli vanaf 9.30 uur en gaat door het prachtige Nationaal Park de Alde Feanen. Wil je meedoen, geef je dan op bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Om 9.30 uur  verwachten we je bij Lunchroom Adema in Earnewâld, waar de koffie  klaar staat.
Om 10 uur start het eerste deel van de SUP Tour van ca 8 km en we lunchen van 12.00-13.00 uur bij de lunchroom.
Na de lunch gaan we het water op voor het tweede deel van  onze SUP Tour.

Hierbij kun je kiezen voor een route van 6 km of van 12 km.
Deelname (eigen board) €22,50 incl lunch.
Huurboard kun je reserveren  voor €15,-
www.supskoolleeuwarden.nl

cultbeeOok dit jaar weer maakt Beetsterzwaag zich op voor een groots evenement: het jaarlijkse Kunstweekend Beetsterzwaag georganiseerd door de Stichting Kunst Promotie Beetsterzwaag. Zaterdag 1 en zondag 2 juli 2017 van 11 tot 17 uur zullen weer op vele locaties in en om de Hoofdstraat bijzondere exposities te zien zijn o.a. schilderkunst, grafiek, beeldhouwwerken, sieraden en keramiek. Topkunst (Essentie), professionele kunst en ook amateur kunst. Kortom voor elk wat wils. Het thema is in navolging van het landelijk thema: De Stijl. Deze kunstbeweging zorgde honderd jaar geleden voor de oerknal van het modernisme in Nederland.

In de Dorpskerk komt een overzicht van de resultaten van de deelnemers aan cursus glas in lood. Dat belooft een prachtig lichtspektakel te worden. Net als vorig jaar is er weer 3D kunst en graffiti. Het Kunst-kasteel met de kunstwerken, die de kinderen van de drie scholen hebben gemaakt, staat in de Ontmoetingskerk. Ook dit jaar hebben veel kunstenaars zich door De Stijl te laten inspireren en werk ingezonden voor de wedstrijd. Een overzichtstentoonstelling van de ingezonden werken is te zien in Huize Lyndenstein (Revalidatie Friesland).

Verder is er overal muziek, straattheater, toneel, dans en voordrachten. Voor de kinderen is er de knutselkeet met een poppenspeler.
1 juli om 16.00 uur en om 20.00 uur Kunst-concert Mondriaan en film,in De Buorskip

Vrijdag 30 juni om 19.00 uur is de Opening bij huize Lyndenstein (Revalidatie Friesland). Iedereen is van harte welkom. Gratis toegang. Voor meer informatie de website: www.kunstweekend.frl en: Japke Weij, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-55060669

de rot 12 18555847 1291411280974954 2259564945415759863 n

 

Meevaren/zeilen op donderdagavond 29 juni a.s. en ook op e donderdagavonden in de maand juli met het skûtsje “de Rot” vanuit de haven van Rottevalle.

U kunt opstappen voor een tochtje van 19.00-21.00 uur over de Lits en Leijen.,De kosten zijn € 10.- p.p , kinderen tot 12 jaar € 2,50

Schipper en maat staan voor u klaar. De opstapplaats is bij de haven in Rottevalle.

Reserveren gewenst.

Er kan ook geboekt worden voor een dag of middagtocht, geschikt voor zakenfeestjes, familie en vriendenuitjes.

Blijf het skûtsje “de Rot” volgen via www.derot.nl en facebook.

Wilt u meevaren/ zeilen???

Dat kan, wel graag reserveren want vol=vol. Tel: 06-51946626/ 06-55864180

P1000138.jpg1

 

Bijna tweehonderd leraren en schoolleiders uit het primair en voortgezet onderwijs zijn op woensdag 21 juni afgekomen op het congres WOW Meartalich, georganiseerd door Cedin Sintrum Meartaligens in samenwerking met NHL en Afûk. Tijdens het congres zijn deelnemers enthousiast gemaakt en geinspireerd voor het meertalig primair en voortgezet onderwijs.


Fryslân is uniek


De meeste kinderen in Friesland groeien op in een meertalige samenleving. Het onderwijs kan een impuls geven aan de meertalige ontwikkeling van de kinderen. Hoe zij dit op een inspirerende en actieve manier kunnen doen, stond centraal tijdens het congres. Zo konden deelnemers kiezen uit 11 workshops op het gebied van taal, cultuur en sport. Ook de didactiek, het nieuwste Friestalig lesmateriaal  en zijn evaluatieinstrumenten, zijn ruimschoots aan bod gekomen. Karijn Helsloot, Tet Rozendal en Anne Graswinckel voorzagen de deelnemers van veel inspiratie tijdens hun enthousiaste presentaties.

Sintrum Meartaligens

Het Sintrum Meartaligens adviseert scholen in het opzetten en/of onderhouden van twee- of drietalig onderwijs. Zij begeleiden een netwerk van drietalige scholen in Friesland: de Trijetalige Skoalle. Daarnaast zijn ze één van de drie landelijk gekwalificeerde aanbieders van VVTO-Engels (Vroeg Vreemde Talen Onderwijs).

bieb drachtenFoto theorie rijbewijs

 

Vanaf nu kun je bij de bibliotheek gratis oefenen voor je theorie-examen scooter (bromfiets), auto of motor met het oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl. De theorie-examens zijn actueel en conform de CBR wijze.

De bibliotheek helpt hiermee de slagingskans van theorie-examenkandidaten vergroten.

Het oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl is beschikbaar voor iedereen die de bibliotheek bezoekt, leden en niet-leden. Je kunt oefenen op een computer in de bibliotheek of op je eigen mobiel, tablet of laptop mits deze is aangesloten op het WIFI netwerk van de bibliotheek.

Een groot aantal mensen (meer dan de helft in 2016) zakt de eerste keer voor het CBR theorie-examen. Met het gratis aanbieden van het oefenprogramma theorie-rijbewijs wil de bibliotheek een bijdrage leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen. De bibliotheek stelt zich ten doel dat iedereen volwaardig en zelfstandig aan de samenleving kan deelnemen.