enquete
 
Bekkema
 
warrenhove
 
damhus
 
bewegingscentrum
 
abd pluskrant banner
 
humanitas
 
museumdr8888
 
smelneserfskip
 
meldij
 
rebbers
 
Uitinmedia

 Lindeboom

 

nieuwsbrief sunenz

roel oostra kopieEen paar dagen geleden heb ik een poosje zitten mijmeren op een bankje bij ‘ons’ hertenkampje. Mijmeren over de jaren die, laat ik het mooi zeggen, vervloden zijn. Over de tijd dat wij met onze kinderen ‘naar de hertjes’ gingen en later hetzelfde met onze kleinkinderen.

Dierbare herinneringen die voorgoed verleden tijd zijn. Wij zijn oud geworden, de kleinkinderen groot gegroeid, maar de plek is er nog steeds, het hek staat er nog om heen, de bankjes staan nog langs het pad. In het parkje is het echter leeg en stil. Ja, er liepen nog een stuk of wat kippen rond.

In de krant heb ik gelezen dat het ‘kampje’ verhuist naar een buitenwijk in Noord-Oost Drachten, en toen dacht ik, zou er in die hoek van onze goede woonplaats ook weer genoeg vrijwilligers te vinden zijn om zo’n sociale voorziening in stand te houden? Want het beheer van ons mini-dierenparkje dreef op vrijwilligers. Jaar in jaar uit werd alles bijgehouden, in de gaten gehouden of er overbevolking ontstond, werd afgevoerd of indien nodig, aangevuld, drinkvijver aangelegd, vakkundig bijgevoerd, kortom, er was altijd werk aan de winkel. Die vrijwilligers hebben toch al die jaren maar mooi gezorgd voor een klein groen longetje en een leuk rustpunt in het drukke centrum van Drachten.

Toen mijn oog viel op het miniheuveltje, waar de lama’s zo graag op klauterden, vroeg ik mij af of de overgebleven bestuursleden van deze voorziening ook nog één of ander leuk afscheid zal worden aangeboden. Ik weet best dat het helemaal ‘mijn pakkie an’ niet is zoals ze in het westen zeggen maar toch gingen mijn gedachten die kant uit. En ik zei tegen mijzelf dat een lintje niet hoefde. Als je, al is het ook jaren lang, dingen echt voor je plezier doet, hoef je geen lintje. Maar een min of meer officieel etentje via de gemeente, die terecht veel geld aan cultuur uitgeeft, moet er volgens mij wel inzitten. Nogmaals zei ik tegen mijzelf dat ik mij aan het bemoeien was met zaken die helemaal de mijne niet zijn.

Stel echter dat één en ander betreffende ons hertenkampje als een nachtkaars uitgaat, dat de vrijwilligers een kort dankbriefje van onze overheden krijgen waar ook in staat dat de gemeente de laatste rommel graag voor die en die datum opgeruimd zag, stel dat dat gebeurt dan wil ik graag de tolk zijn van een generatie Drachtsters die roepen: welbedankt mannen. Klasse.