enquete
 
Bekkema
 
warrenhove
 
damhus
 
bewegingscentrum
 
abd pluskrant banner
 
humanitas
 
museumdr8888
 
smelneserfskip
 
meldij
 
rebbers
 
Uitinmedia

 Lindeboom

 

nieuwsbrief sunenz

Zondag 10 januari 2016 begint om 11.00 uur het Nieuwjaarsconcert in het Museumcafé van Museum Belvédère, in samenwerking met de Heerenveense Kunstkring. Deze stichting organiseert al meer dan zestig jaar kamermuziekconcerten. Het concert duurt een uurtje en biedt de gelegenheid om elkaar een ‘gelukkig nieuwjaar’ te wensen.

Het concertprogramma is speciaal samengesteld door de professionele musici: Daniël Kramer, piano, en de jonge Friese muziektalenten, afkomstig uit Gersloot: Wytske Holtrop, cello, en Bernd Holtrop, marimba. Zij spelen o.a. een pianosolo van Debussy, de Cellosonate nr. 40 van Schostakovich, een cellosolo van de Letse componist Peteris Vasks, en een solowerk voor marimba van de Japanse componiste Keiko Abe.

Als Duo MarCello spelen broer en zus ook enkele stukken voor marimba en cello, een unieke combinatie. Bernd speelt samen Daniël twee delen uit een Concerto voor marimba en orkest van Emmanuel Séjourné. En als slotstuk spelen zij als trio Libertango van Astor Piazzola. Waarna we met een luchtig drankje het nieuwe jaar inzwieren.

Meer informatie vindt u op de website: www.museumbelvedere.nl